Faciliteiten

Om onze bewoners maximaal te kunnen laten resideren, bieden we hen allerlei faciliteiten aan.

Sociale dienst

Onze sociaal assistente aanwezig in het huis, maakt u wegwijs doorheen alle administratieve formaliteiten vanaf het moment van inschrijving op de wachtlijst voor dagopvang, serviceflats als rusthuis.

Zowel bewoners als diens familieleden kunnen beroep op haar doen voor wat betreft aanvraag van tegemoetkomingen, ondersteuning bij het invullen van aanvragen, infoverstrekking rond psycho-sociale begeleiding, doorverwijzing voor dienstverlening aan huis (of thuiszorg­diensten), mantelzorg of i.v.m. vraagstellingen rond pensioen enz.

Zij maakt deel uit van ons interdisciplinair team en doet zowel melding van als ondersteunend werken in het zoeken van oplossingen in geval van probleemsituaties rond bewoners e.a.

Cafetaria

De cafetaria de Karmel is een ontmoetingsplaats voor zowel bewoners met hun familieleden als voor buitenstaanders die een drankje of een tas koffie met een stuk taart wensen te komen nuttigen.

Snoezelruimte

Voor de dementerende bewoners hebben we een aangename snoezelruimte ingericht teneinde maximale individuele begeleiding te kunnen bieden tijdens relaxatiemomenten.

zien, voelen, ruiken, snoezelen

Kapsalon

Aangezien onze bewoners graag mooi voor de dag komen, kunnen ze beroep doen op een kapper of kapster naar keuze die hen graag ter beschikking staat in het professioneel aangekleed kapsalon. Bewoners en/of familieleden maken zelf een afspraak met de kapper of kapster om hun wensen kenbaar te maken.

Kinéruimte

Om de zelfredzaamheid te optimaliseren stimuleren we zowel actieve als passieve bewegingstherapie in onze kinéruimte waarvan dagelijks door een groot aantal bewoners wordt gebruik gemaakt.

Keuken

Onze bewoners en gebruikers kunnen dagelijks genieten van vers bereide maaltijden bereid in onze professionele grootkeuken.


Park en terras, een groene omgeving

Bij goed weer is het heerlijk vertoeven in het park rond het woon-zorgcentrum en op de grote terrassen aan zowel voor- als achterkant van het rusthuis. De terrassen sluiten aan op de polyvalente zaal die onder meer wordt gebruikt voor de wekelijkse misviering, optredens bij carnaval, kiennamiddagen, bij uitnodigingen van seniorenbonden, bij frühshoppen.

Patio’s

Op de verdiepingen zelf kunnen de bewoners gezellig terrassen op de ingesloten patio’s.

(foto in voorbereiding)

Petanquebaan